HTML

Hülyék kíméljenek...!? Itt őszinte lehetsz...

Végtelen hosszú és újra- és újratermelődő viccfolyam a lét...

... éppen ezt mondják

Jelölve

Vizválság, energiaválság....

2022.07.29. 09:36 :: FILTOL

AgrárTSZBárók, erdészmaffia, vízügyesek, szántóbányászok! És a körülöttük létrejött, "beszállítói hálózat",  mérnök maffia.

Figyelem!!!

Eljött a pillanat, amikor a közösből nagyon meríthetünk,  jól megfogalmazott lózungokkal biztosíthatjuk a hatalmunkat, pozíciónkat újabb minimum 40 évre magunknak, és unokáinknak!

Nem baj, hogy amíg a zsidók 40 év alatt a sivatagból csináltak termőföldet,  addig mi, a Vízügyes zsenik a termőföldből sivatagot. Kotrás, földmunka, műtárgyépítés, kotrás, kotrás, kotrás, vizelvezetés, csatorna, szivattyú, kotrás, kotrás.....víztározó, kotrás, műtárgyépítés, kotrás, vízlépcső, vizelvezetés, kotrás cilkusokat végtelenül és kb random ismétlő, de az Alföldet valahogy mésgiscsak szétkúró mérnök elit....

Segítségükre voltak a szántóbányászok, és az AgrárTSZBárók akik miatt van beszántva az Alföld a 19.század óta. Háborús gabonaéhség, mellé földalapú biznisz, hektár utáni pénzfelvétel (saps, akg, zöldítés, VP, horizontális, ginop). Koppig a legszarabb földet is beszántva, mert kell a Saps...stb. ExTsz elnökök és utódaik, a kárpótláskor, árveréseken lopott földeken. Nulla mezőgazdasági tudás, vagyszer, traktor, műtrágya. Most éppen megmagyarázzák majd, hogy szántóföldi kultúrákat öntözzünk, lehetőleg ivóvizzel, 19. századi  módon, szabadon, engedély nélkül bárki által fúrt kutakból, és lehetőleg az államtól ingyen vízzel. Törekvésük alapján már vagy kétszer benyújtották az ehhez kapcsolódó jogszabálymódosítót, el is buktak a javaslatok Áder meg egy két nyakasabb arc miatt...most még.

Az edészmaffia, akik allam az államban módon 70 éve uralkodnak a magyar  erdőkben. A vadászaton  keresztül  korrumpálva a mindenkori politikát. 2 millió m³ fat vágtak tavaly... csak az állami erdészetekben, erre büszkék, nyereséget 60 éve nem képesek letenni az asztalra. De most eljött a pillanat, amikor az állam fogja őket biztatni, vágjátok le az erdőt. Nyereség, ésszerűség stb eddig sem számított, csak a magán erdeikben, amit persze az AgrárTszBárókhoz hasonlóan átlátható és jogszerűen szereztek.

A MTAt kifelejtettem, akik minden, a fenti érdekcsoport, létező,  18.századi szemléleten leledző,  de nagyon hangos, inkompetens, bukott  hangadójának  összes károkozásáról hallgat, ahelyett, hogy rámutatna, a fenti csoportok összes tevékenysége,  gazdálkodási módjai, ócska avitt szemlélete okozza a vízválságot, és az aszályt IS! 

Nem bizhatjuk arra a dolgok megjavítását,  akik elb.szták. Új műszaki elit kell!

 

utóirat: a Vizügy a Belügyben, a hatóság két darabban, két minisztériumnál, külön az agarártárca, külön az ivóvízet adó szolgáltató cégek, külön a szennyvíztisztítók és a többi resztli dolgok is még vagy 2-3 minisztérium között szétszórva. Ugye senki nem hiszi el, hogy ezt az komplex ügyet úgy meg lehet oldani, hogy a jelenjegi állami struktúra igy maradhat?

 

6 komment

Címkék: elit szégyen vadászat hazug csapda muszaki rapid közig erdeszek vizugy

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyekkimeljenek.blog.hu/api/trackback/id/tr5316729330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.08.01. 18:32:58

A 2 millió m3 kb 1948-as adat...

Jelenleg az éves növedék kb 13,7 millió m3 és ebből a fakitermelés kb 8,5-9,0 millió m3 között van, melynek úgy 1/5-e maszek.

...
Amit a vízgazdálkodásról írtál nem csak vízügyi probléma. Ettől sokkal kiterjedtebb.
A dolog ott kezdődik, hogy minden vizet el akarnak vezetni. Komplett települések nem csinálnak mást, csak árvízgenerálását talajszárítással. Ezt hívják vízelvezetésnek.
A víz megőrzése, felfogása és adagolt kiöntözése az luxus. Se a városokban, se a falvakban, se az ipari területeken, se a közlekedő folyosókon,...
... s természetesen sok a gond a mezőgazdaságban is jelen van, mert a talajművelés nem csak szárítani tud, de legalább a talajban lévő humusztartalom intenzív "kiégetésével" legalább jó sok CO2-t is termelnek mellé...

S igen, a vízügy már évtizedek óta szintén jól gyakorolja a sivatagosodás ügyet...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2022.08.05. 13:48:42

@gigabursch: az erdeszmaffia el is indult.

A Kormány 287/2022. (VIII. 4.) Korm. rendelete

csak a jegyzokony kedvéért

gigabursch 2022.08.05. 15:31:24

@FILTOL:
Ismersz jól.
Tudod mi erről a véleményem.

De mondok ettől durvábbat is.

2009-ben az akkor megújult Evt alapján 30000 Ft/m3 volt a jogosulatlan fakitermelés bírsága.
Ma is annyi

Ma, amikor rakodón 1 M3 fa kb 35-40 eFt, akkor szerinted ez a bírság visszatartó erő?

Amúgy szerintem ez nem erdész maffia, hanem a nagypolitika letolta az erdész ágazat torka az újabb szöges buzogányt.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2022.08.16. 11:14:07

a kulcsszó/fogalom amit egy sajtó sem talál:

export fűrészrönk, export ipari fa.

aki nem erti, hogy a legszarabb minőségű fa = tűzifa, nem érti, értheti meg az egeszetnl.

aki pedig mennyisegnek hajlando hazudni a benne lévő minőséget is (a legolcsobbra hivatkozva) egyeb fura dolgokra is képes.
süti beállítások módosítása