HTML

Hülyék kíméljenek...!? Itt őszinte lehetsz...

Végtelen hosszú és újra- és újratermelődő viccfolyam a lét...

... éppen ezt mondják

Jelölve

Az óra tekergetéséről.

2018.07.13. 11:12 :: FILTOL

Az europunnyó talán az első értelmes ötlettel rukkolt elő, amikor konzultációt indított a nyári időszámításról. Ideje eltörölni ezt az orbitális baromságot. Nagyjából harmincvalahány éve nem értem meg mitől is jó ez? Ma a rádióban az MVM képviselője bizonygatta 5 milliárd Ft megtakarítást tud hozni az áramfogyasztásban a tekergetés. Tééényleg? A közvilágításokat fényerő kapcsolók kapcsolgatják már. Ez max. a lakásokban felkapcsolt lámpák esetében lehet igaz. Az ipar 24 órában megy, pont leszarja mit mutat az óra. Jön egy hét forróság, simán elklímázzuk a megtakarítást. Ugyanakkor számoljunk, 5 md Ft vs. kipurcant munkavállalók. Négymillió munkavállalónak, ha csak az egyharmada éli meg vacakul az óraállítást és mondjuk egy hét alatt áll át és tud úgy teljesíteni mint előtte, és az első órában csak szenved? Az naponta 1.667.000 munkaóra veszteség, egy hét alatt 11.669.000 óra ...leírjam betűkkel is ezt a kis elhanyagolandó számocskát, hogy megértesék az illetékes barmok? Tekergetjük az órát valami ismeretlen elv alapján.

Képtalálat a következőre: „sleepy”

Miközben viseli a társadalom az összes hátrányát. Eleve kezdjük ott, hogy napkeltekor kellene kelni, és estig aktívkodni, mint a paraszt emberek anno. Az évszakos változás így kiegyenlítődik. Oké, tudom ez nem megy. Rendben, de akkor minek belepiszkálni félévente az emberek ritmusába? Ja hogy mégjobban barom módjára legyenek milliók terelgetve? Hogy hamar kezdjünk dolgozni amikor világos van? Mintha a traktoron nem lenne fényszóró, vagy az irodában neoncső. Mintha attól, hogy reggel ekkor vagy akkor kelünk, nem ugyanannyi lenne aznap a világos órák száma.

A város ahol élek átprogramozták a közvilágítást pár éve. Nyilván a cél: megtakarítás. De nem ám hajnalban kapcsolja ki hamarabb, nem. Este a szürkületben kapcsolja fel, később. Logikus, akkor mikor mindenki megy haza a melóból, gyerekek a suliból és egyre szarabbul lát mindenki a szürkület miatt, na akkor ne lássunk, esőben, vizes burkolatnál és ködben. Persze akkor amikor senki nincs az utcán, és a pirkadat miatt egyre jobban látunk? Na akkor világít bőszen. Kb. ilyen szinten kell komolyan venni a döntéshozókat, akik milliók bioritmusával baszakodnak.

2 komment

Címkék: hülye idiot mvm

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyekkimeljenek.blog.hu/api/trackback/id/tr3314110929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása