HTML

Hülyék kíméljenek...!? Itt őszinte lehetsz...

Végtelen hosszú és újra- és újratermelődő viccfolyam a lét...

... éppen ezt mondják

Jelölve

Az évszázad árvize....

2013.06.12. 21:59 :: FILTOL

Hatalmas árvíz van hazánkban. A tetőzés éppen megvolt, az apadásnál fellépő nehézségek előttünk vannak. Az önkéntesek a hivatásosok eddig sikerrel védték meg az országot. Orbán személyes részvétele már vaskosan megosztotta a közbeszédet. A kezdeti ájultságból éledezik a mocskosszájú, és őrjöngő blogszféra is, akik válogatott szitkokkal pocskondiázzák a miniszterelnököt magukból kikelve. Megfeledkezve arról a tényről, hogy elég egy kattintás és láthatjuk, mit tett ez az áradás Ausztriában, illeve Németországban. Az Elba éppen a második borzalmas katasztrófát okozza a németeknek. Halottak, elöntött óriási területek és települések. Nálunk, hála a megfeszített munkának és jó szervezésnek - köszönet mindenkinek aki dolgozott a baj megelőzése érdekében - nem következett be az ami máshol. Persze ez nem számít, lehet gumicsizmászni, meg hazugságokkal traktálni az arra vevőket.

Nagyon fontos lenne felidézni néhány egyszerű tényt. 2002-ben Medgyessy Pé nagykorú a Riviérán múlatta az időt koktélokat szopogatva, amíg az ország küzdött az árvízzel. 2006-ban hárman haltak meg a tüzijátékon, egy tizenkétéves kisgyermek is, ki is volt akkor kormányon? Ki volt a miniszterelnök? Kit vontak felelősségre?

Ki kell, hogy ábrándítsak minden orbánozót, lehet, hogy a sajtósai túlzásba vitték a sztori futtatását, de helyes tett volt, hogy a miniszterelnök személyesen folyamatosan részt vett a vészhelyzet kezelésében. Miért is?

Természetesen minden mögött jogszabályok vannak, bár ez a protkót csattogtató orbanofobiásoknak nem tűnt fel még. Szóval  "A katasztrófák elleni védekezés irányításának vezető szerve a Kormány, amely a katasztrófavédelemmel összefüggő döntéseinek előkészítése, a katasztrófák elleni felkészüléssel, megelőzéssel, védekezéssel és helyreállítással kapcsolatos feladatok összehangolása érdekében kormányzati koordinációs szervet működtet." forrás : Muhoray Árpád A katasztrófavédelem aktuális feladatai (2012) Akit VALÓBAN érdekel a téma, olvassa el, hogy rálásson a valóságra. A vészhelyzetet a kormány hirdeti ki, Magyarországon a katasztrófahelyzetek megelőzésének, azok elhárításáért a Kormány a felelős, a Kormány vezetője a miniszterelnök. Tehát a felelős a helyszínen tartózkodik. Nem elbújt, szabadságon van, épp nem érhető el. Ott van, és a szükséges döntéseket meghozza, sehol nem bizonyította senki, hogy átvette volna a megfelelő (szakmai) szerv feladatát, vagy elvonta volna azt. Ezt Kósa kiválóan elmondta egy interjúban. A felelősség vállalása szokatlan nálunk, de meg kell érteni, ilyen helyezetekben nem járható, hogy a kormány tagjai nem dönteknek olyan ügyekben amit a jogszabályok rátestálnak. A miniszterelnök ezt az utat járja, lehet ezen fanyalogni, keseregni, elképzelni, hogy mit kellene tennie és fantáziálni, hogy mit hibázott, de a tények eddig őt igazolják. A helyezetet megoldották a magyarok példátlan összefogásával. Aki meg csikorgatja a fogát? Hát így járt, az ország sikere, az ő kudarca. Evvan.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika árvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyekkimeljenek.blog.hu/api/trackback/id/tr675358009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása