HTML

Hülyék kíméljenek...!? Itt őszinte lehetsz...

Végtelen hosszú és újra- és újratermelődő viccfolyam a lét...

... éppen ezt mondják

Jelölve

Egy régi jóslat....

2013.06.20. 09:42 :: Rézgróf

Ki Gyurcsány Ferenc, milyen személyiség? Valóban lottóötös a FIDESZNEK? Sok évet töltöttünk el a blogok előtt a polfórumon. Magam 2001 óta veszek részt a politika-web2-polfórum vitákban. Emlékezetesek egy terra nevű nick bejegyzései, elemzései. 2005-2006 ban írta ezeket, jobbára a gondolafórumon, majd egy lilaköd mámor nevű nikk emelte át a polfórumra, bár ott is írt terra anno. Az azóta eltel évek után érdemes elővenni az elemzéseit, illetve jóslatait. Most mindenki Ferkó újabb beszédjével van elfoglalva, nekem eszembe jutottak ezek.

Idézet következik! A neten természetesen visszakereshető.

 

terra 
Válasz | 2010. március 01. 20:33 | Sorszám: 3842
Emlékeztetőül - ha még nem unjátok - egy kis tallózó a 2005-2006 évi írásaimból, amit ebben a topicban követtem el:

"Minél inkább romlik az MSZP és Gyurcsány esélye, annál több pénzre lesz szükség a támogatók megvásárlására és a kampány finanszírozására. Ennél fogva egyre több lesz a hazugság és a szabálytalan, tisztességtelen ügylet.
Gyurcsány pedig mindent hajlandó lesz megtenni annak érdekében, hogy a hazugságokat és a jogellenes, tisztességtelen ügyleteket leplezze.

Ezekbe könnyen belebukhat az MSZP-vel együtt, de ez minket nem fog vigasztalni azokért a károkért, amit okoz és amit még az unokáink is nyögni fognak."

"Amikor már olyan magasra kerül, ami a képességeit meghaladja, akkor - mivel már képtelen "überelni" saját magát -, egyre inkább előtérbe kerül a "motivátor" hajlam és eszköztár, aminek az a célja, hogy másokat lerántson illetve ne engedjen felkapaszkodni a saját szintjére. Ekkor már napi rutinná válik az emberek anyagi eszközökkel való befolyásolása, a potenciális versenytársak egymás elleni kijátszása, besározása. Ha egy ilyen ember közösségbe kerül, szinte biztos, hogy belső feszültségeket gerjeszt és akár szét is bomlaszthatja a közösséget, legyen az egy párt, egy vállalat vagy éppen egy kormány.

"Gyurcsánnyal, mint emberrel, mint személyiséggel rosszabb dolog nem is történhetett, mint az, hogy a hatalom csúcsára és a közfigyelem középpontjába került. Innen már csak lefelé vezet az út vagy most, vagy csak később, de az irány értelemszerűen biztos. A gond ott van, hogy ennek a személyiségtípusnak éppen az a legnagyobb gyengéje, hogy kevésbé fejlődött ki benne a kudarc elviselésének és az alacsonyabb pozícióhoz való egészséges alkalmazkodásnak a képessége. Nem egy élethelyzetként, hanem személyes összeomlásként éli meg ezt a szituációt. Ezért az ennek bekövetkezésétől való félelem sokszor erősebb benne, mint másokban. Márpedig ha a félelem (kórosan) erős, akkor a védekezés módja és mértéke is azzal egyenes arányban áll."

Gyurcsány személyiségéből következik, hogy számára nincs "lentebb", amíg csak a legparányibb és akár a legvalószínűtlenebb esélyt látja a visszakapaszkodásra. Ha egy vereség után lapátra akarják tenni, akkor szétveri a pártot. Már korábban is írtam, hogy a jelek arra utalnak, hogy - bár még a vereség gondolatát is elviselhetetlennek tartja -, a "B verziót" is előkészítette vereség esetére. Ennek a lényege az, hogy a megvásárolt, lekötelezett stb. emberek segítségével először megpróbálja megtartani a vezető szerepet úgy, hogy az MSZP vezetője ő legyen és a belső ellenzéket kiszorítsa. Ha ez nem sikerül, akkor pártszakadást fog előidézni és a párton belüli saját - neoliberális - érdekkörét kiszakítja és azt az SZDSZ (illetve a liberális értelmiség) köreinek megnyerhető részével egyesítve új, neoliberális-harmadik utas pártot hoz létre. Erre a szándékra utal a párton belüli egész eddigi tevékenysége, Kóka csatasorba állítása és az SZDSZ háttérbe szorítása. (Ez utóbbi azért szükséges, hogy helyet csináljon a saját alakulatának a libárilis oldalon).

Az SZDSZ gyengítése abban az esetben is szükséges Gyurcsány számára, ha netán győz az MSZP. Ha ez (ne adj' Isten) bekövetkezik, akkor Gyurcsány pozíciója nagyon meg fog erősödni az MSZP-n belül, így ki tudja szorítani a belső ellenzéket, ez esetben a Szili, Jánosi, stb. csapat kényszerül arra, hogy vagy feladja a politizálást, kiválik és új pártot alapít.

Még soha nem volt ekkora esély arra, hogy végre az a szilárd monolit tömb (vagy nevezzük inkább rákos daganatnak), amit az MSZP és a gazdasági holdudvara, sajtója képvisel, több részre essen szét. Amit a gyenge szervezettségű, kevés anyagi és média eszközzel rendelkező jobboldal nem tudott elérni, az könnyen lehet, hogy Gyurcsány féktelen hatalomvágya és hiúsága miatt fog bekövetkezni."

"Gyurcsány összeomlása nem következik be egyik napról a másikra, sőt még az is előfordulhat, hogy időnként összeszedi magát. Az összeomlás - ahogy azt már kifejtettem - a kóros személyiségjegyeiben kódolva van és (ha csak gyökeresen meg nem változik, ami nem valószínű) az összeomlás ténye bizonyos, csak az időpontja bizonytalan. Ha ne adj' Isten az MSZP mégis csak megnyeri a választást, akkor ez az összeomlás akár 2010-ig is elhúzódhat, de én ezt nem tartom valószínűnek. Gyurcsány még akkor sem maradhatna a csúcson négy évig, ha szocialista kormány lenne.

Az MSZP-re - bármilyen furcsán hangzik - nem Gyurcsány összeomlása jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem az ahhoz vezető folyamat lesz az igazi vesszőfutás.

"Annak idején, amikor Gyurcsányt megválasztották miniszterelnöknek, valahol részletesen leírtam, hogy miért vállaltak ezzel őrült nagy kockázatot a szocialisták. Nem az jelentette szerintem az igazi kockázatot, amit a sajtó kiemelt - nevezetesen a támadható múltja és a milliárdjai -, hanem a beteges személyisége."

"Fenntartom azt a jóslatomat, amit Gyurcsány hatalomra kerülésekor tettem: az MSZP-nek Gyurcsány lesz a veszte.
(Ne tessék lebecsülni a "prófétai" képességeimet, az első jóslatom már bejött, amikor Gyurcsány sportminiszteri kinevezése után azt mondtam: "Medgyessynek Gyurcsány lesz a
veszte". És lőn. "

"Bölcsesség és türelmes kitartás. A történelem már sokszor bebizonyította, hogy a hazug, képmutató zsarnokok előbb-utóbb mindig megbuktathatók, de a népet leváltani nem lehet. Lehet, hogy tényleg egy Gyurcsány és egy nagyon fájdalmas krizis kell ahhoz, hogy kijöjjünk abból a zsákutcából, amibe a felemás rendszerváltás vitte ezt az országot."

2 komment

Címkék: politika hülye szégyen hazug komcsi

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyekkimeljenek.blog.hu/api/trackback/id/tr755370232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benderik 2013.09.12. 19:47:25

Engem meglepett, mennyire hasonlóan látja a bukásra adott reakcióként előálló megzakkanást. És azért is érdekes, mert láthatólag olyan írta, aki régről és viszonylag közelről ismeri -- de legalábbis találkozott vele közelebbről az egykori mindennapokban. Ezt abból gondolom, hogy egy akkori jóslatát említi, amikor Gyurcsány még sportminiszter volt, és ki foglalkozna egy sportminiszterrel azokon kívül, akik ismerik és/vagy tudják, hogy több van benne egy sportminiszterségnél?!
Szóval érdekes.

(Viszont a fenti visszakeresés-link nekem többedszerre "404. That’s an error."-ra fut.)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.29. 16:34:11

@Benderik: igen sajnos, a gondolaforum megpurcant....
egyébként nem ismeri GyFet személyesen. ez biztos.
süti beállítások módosítása